Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Свідоме декларування доходів та сплата податків – шлях до побудови сучасного європейського суспільства

, опубліковано 14 лютого 2022 о 10:55

Про це фахівці Головного управління ДПС у Луганській області спілкувались з представниками громадської організації «Наш дім «Сватівщина» під час онлайн-зустрічі.

Податківці нагадали учасникам, що з початку року триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

Акцентували увагу, що сплачені податки з отриманих доходів надає можливість своєчасного фінансування державних програм соціального спрямування.

Поінформували про нововведення, які набрали чинності у 2022 році, а саме нову форму декларації, яка об’єднала звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також декларування частини прибутку контрольованої іноземної компанії.

«Без податків держава не може виконувати всі свої функції. Тому від відповідального ставлення суспільства до вимог податкового законодавства залежить економічний розвиток громади та держави в цілому, її фінансова безпека та рівень соціального захисту. Діяльність ДПС направлена на зміцнення податкової культури в Україні», - зазначила заступник начальника податкової регіону Людмила Хворостян.

На завершення учасники обговорили питання застосування РРО/ПРРО та процедуру одноразового (спеціального) добровільного декларування.