Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій Луганщини відбулося чергове засідання Громадської ради

, опубліковано 17 лютого 2022 о 11:56

В онлайн-режимі відбулося чергове планове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Луганській області. Від податкової участь брали начальник відомства Ольга Височина та фахівці управлінь за компетенцією.

Ольга Височина доповіла про результати роботи податкової регіону за 2021 рік. Розповіла про новації податкового законодавства, передбачені Законом України від 30.11.2021 № 1914, та зазначила, що його запровадження забезпечить приведення розмірів ставок податків у відповідність до інфляційних процесів в економіці та підвищення ефективності справляння окремих податків та погашення податкового боргу.

Поінформувала представників громадськості про позитиви новацій та перспективи у зв’язку із застосуванням програмних реєстраторів розрахункових операцій.

З цього питання члени Громадської ради обговорили ситуації з практики застосування РРО у своїй діяльності.

Також під час заходу розглядали особливості кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, податкові новації та заходи ДПС, спрямовані на успішну імплементацію норм Законів № 1525 та № 1946.

Жваву дискусію між учасниками заходу викликали питання декларування доходів від надання паїв в оренду, застосування мінімального податкового зобов’язання та отримання електронних послуг від нерезидентів.

Наприкінці засідання голова Громадської ради Лариса Бичкова подякувала команді ДПС, яка рухається у потрібному платникам податків напрямі.

«Завжди готові до співпраці», – підсумувала керівник податкової Луганщини Ольга Височина.