Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Луганщини взяли участь у засіданні круглого столу щодо особливостей банкрутства юридичних осіб з активами на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей

, опубліковано 10 лютого 2022 о 14:21

08 лютого 2022 року за участю народного депутата України Олексія Кузнєцова, представників Господарського суду Луганської області, Господарського суду Донецької області, Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), Адвокатського об’єднання «Ай енд Ті Картель» (м. Київ), арбітражних керуючих та Головного управління ДПС у Луганській області проведено круглий стіл на тему «Особливості банкрутства юридичних осіб з активами на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей».

Під час заходу учасники обговорили не лише проблемні питання пов’язані із супроводженням судових справ зазначеної категорій суб’єктів господарювання, а й ризики впровадження законопроєкту № 5010 «Про внесення змін до розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення негативних наслідків недобросовісного банкрутства підприємств внаслідок військової агресії на сході України.

Начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина окреслила низку питань, які виникають при проведенні реалізації майна підприємства-банкрута, розташованого на тимчасово окупованій території.

«Знаходження майна банкрута на тимчасово окупованій території фактично унеможливлює проведення заходів і процедур (на всіх стадіях банкрутства) в порядку та строки, визначені чинним законодавством, що зводить нанівець сам зміст судових процедур банкрутства, та може мати наслідком незабезпечення розмірного і максимально можливого погашення вимог кредиторів», - зазначила очільниця податкової Луганщини.

За результатами проведеної роботи учасниками круглого столу прийнято рішення про надання пропозицій для включення до проєкту Закону про внесення змін до розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Кодексу України з процедур банкрутства.