Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт щодо результатів роботи за перше півріччя 2020 року

, опубліковано 07 липня 2020 о 16:12

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного Управління ДПС у Луганській області (далі – ГУ ДПС), інформує, що за шість місяців роботи вжитими заходами виявлено 9 фактів порушення посадовими особами ГУ ДПС вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. За даними фактами у відношенні посадових осіб матеріали направлено до спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції. На підставі зібраних матеріалів працівниками Управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Національної поліції України у відношенні посадових осіб ГУ ДПС складено вісім адміністративних протоколів за ч. 1 та ч. 2 ст. 1727 КУпАП, які направлені для розгляду до суду. Також у відношенні 2 колишніх працівників ГУ ДПС у Луганській області направлені матеріали до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо неподання декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, типи декларацій - перед звільненням та після звільнення.

Окрім того, працівниками підрозділу вжито 115 організаційно-роз’яснювальних заходів (лекції, семінари, конференції, виступи на телебаченні та публікації в ЗМІ), а також 160 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги, переважна більшість з яких стосувалася дотримання вимог фінансового контролю, у тому числі правил заповнення декларації.

Також відділом з питань запобігання та виявлення корупції за вказаний період було розглянуто 3 повідомлення щодо причетності посадових та службових осіб територіальних органів ДПС до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень та вжито 51 захід щодо запобігання та усунення конфлікту інтересів. Окрім того, працівниками підрозділу здійснюються й інші заходи направлені на викорінення корупційних проявів та інших неправомірних дій з боку службових осіб ГУ ДПС у Луганській області.

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції в черговий раз звертається до небайдужих громадян та суб’єктів господарської діяльності з проханням повідомляти працівників відділу про факти порушень через поштову скриньку (93401, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, 72, із зазначенням адресата: Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Луганській області), або через технологічні адреси електронної пошти (lg.vzk@tax.gov.ua, lg.vzk1232@tax.gov.ua), чи засобами телефонного зв'язку (06452) 4-05-42.

Одночасно інформуємо, що відповідно до ч. 5  ст. 53  Закону України «Про запобігання корупції» повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону може бути здійснене без зазначення авторства (анонімно). Анонімне повідомлення підлягає розгляду, якщо наведена у ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні данні, які можуть бути перевірені.