Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Етична поведінка держслужбовців поза державною службою

, опубліковано 11 червня 2020 о 15:46

Літо – пора відпусток і відпочинку. Відділ з питань запобігання та виявлення корупції нагадує, що відповідно до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування затверджених наказом Національного агентства України з питань державної служби від 05.08.2016 №158, а також Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби затверджених наказом ДПС України від 02 вересня 2019 року № 52, державні службовці мають дбати про авторитет державної служби, а також про позитивну репутацію державних органів, що включає дотримання правил етикету, належного зовнішнього вигляду та правил етичної поведінки, як під час виконання своїх посадових обов’язків так і поза державною службою.

Основні принципи етики державної служби ґрунтуються на положеннях Конституції України, законодавства про державну службу та запобігання корупції, а саме: служіння державі і суспільству, гідної поведінки, доброчесності, лояльності, політичної нейтральності, сумлінності.

Гідна поведінка держслужбовця передбачає: повагу до гідності інших осіб, ввічливість та дотримання високої культури спілкування, доброзичливість і запобігання виникненню конфліктів у стосунках з громадянами, недопущення, у тому числі поза державною службою, дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця.

За порушення правил етичної поведінки державні службовці несуть дисциплінарну відповідальність відповідно до закону.

Згідно зі статтею 66 Закону України «Про державну службу» за порушення правил етичної поведінки суб’єкт призначення або керівник державної служби може застосувати до посадової особи дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність.

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Луганській області наголошує на необхідності неухильного дотримання працівниками Головного управління ДПС у Луганській області Правил етичної поведінки поза державною службою, у тому числі під час перебування у відпустках, а також звертається до небайдужих громадян з проханням повідомляти про відомі їм факти порушень з боку посадових осіб ГУ ДПС у Луганській області за телефоном (06452) 4-05-42, через технологічні адреси електронної пошти: lg.vzk@tax.gov.ua; lg.vzk1232@tax.gov.ua, або засобами поштового зв’язку шляхом направлення письмового повідомлення за адресою: вул. Енергетиків, 72, м. Сєвєродонецьк, Луганська область, 93401, з позначкою «Для відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Луганській області».