Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції

, опубліковано 08 травня 2020 о 09:46

Корупція - це багатоаспектне соціально-економічне, політичне, правове та морально-етичне явище, яке складається з цілого комплексу протиправних дій і неетичних вчинків та завдає істотної шкоди нормальному функціонуванню моральних та правових відносин у суспільстві й державі.

Державна податкова служба України звертає особливу увагу на усі повідомлення щодо дій та поведінки її співробітників, несумісних з вимогами загальних правил поведінки державного службовця, як при виконанні службових обов’язків, так і в позаслужбовий час.

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного Управління ДПС у Луганській області (далі – ГУ ДПС), реалізуючи механізми запобігання і протидії корупції відповідно до Закону України від 14.10.2014 № 1700-XII «Про запобігання корупції» здійснює заходи з мінімізації корупційних ризиків у діяльності посадових осіб ГУ ДПС області.

Так, відділом з початку 2020 року вжитими заходами виявлено 9 фактів порушення посадовими особами ГУ ДПС вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. За даними фактами у відношенні трьох осіб матеріали направлено до спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції, для вирішення питання щодо притягнення до встановленої законом відповідальності. Також за вказаний період у відношенні трьох працівників були направлені матеріали на розгляд дисциплінарної комісії ГУ ДПС за фактами неналежного виконання ними своїх посадових обов’язків. У відношенні однієї особи було направлено інформацію до Національного агентства з питань запобігання корупції, щодо несвоєчасної подачі електронної декларації.

Окрім того працівниками підрозділу вжито 45 організаційно-роз’яснювальних заходів (лекції, семінари, конференції, виступи на телебаченні та публікації в ЗМІ), а також 80 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги, переважна більшість з яких стосувалася дотримання вимог фінансового контролю, у тому числі правил заповнення декларації.

Також відділом з питань запобігання та виявлення корупції за вказаний період було розглянуто 3 повідомлення щодо причетності посадових та службових осіб територіальних органів ДПС до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

З метою викорінення корупційних проявів та інших неправомірних дій з боку службових осіб ГУ ДПС у Луганській області, просимо небайдужих громадян та суб’єктів господарської діяльності повідомляти відділ з питань запобігання та виявлення корупції про скоєні порушення через поштову скриньку (93401, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, 72, із зазначенням адресата: відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Луганській області), або через технологічні адреси електронної пошти (lg.vzk@tax.gov.ua, lg.vzk1232@tax.gov.ua), чи засобами телефонного зв'язку (06452) 4-05-42.