Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Луганщини отримали у Центрах обслуговування понад 2 тисячі адміністративних послуг з питань ліцензування підакцизних товарів

, опубліковано 27 липня 2021 о 09:32

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують, що підрозділом контролю за підакцизними товарами у січні – червні 2021 року надано платникам 2 тис. 346 адміністративних послуг в сфері ліцензування підакцизних товарів.

Серед послуг, за якими зверталися протягом зазначеного періоду платники регіону, послуги з: видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями (видано 994 ліцензії), видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами (видано 788 ліцензій), переоформлення ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (переоформлено 110 ліцензій), видачі ліцензій на право зберігання та роздрібної торгівлі пальним (видано 99 ліцензій), переоформлення ліцензій на право зберігання та роздрібної торгівлі пальним (переоформлено 72 ліцензії), анулювання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (анульовано 239 ліцензій), анулювання ліцензій на право зберігання та роздрібної торгівлі пальним (анульовано 27 ліцензій).

У зв’язку з законодавчими змінами з 1 січня 2021 року податковою Луганщини надаються адміністративні послуги з видачі, переоформлення, анулювання ліцензій на право оптової торгівлі алкогольними напоями, сидром та перрі (без додання спирту), тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним. Отже, для отримання, переоформлення, внесення чергового платежу за ліцензії на право оптової торгівлі цих видів діяльності необхідно звернутися безпосередньо до Головного управління ДПС у Луганській області.

У відомстві звертають увагу, що для поліпшення обслуговування платників у сфері ліцензування ДПС було створено новий сервіс автоматизованого повідомлення про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення або анулювання її дії. Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується та направляється суб’єкту господарювання засобами електронного зв’язку за 30, 20, 10 та 5 днів до настання терміну сплати за ліцензію.