Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 1,9 млрд грн ЄСВ

, опубліковано 14 липня 2021 о 15:34

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Євген Жєрдєв поінформував представників регіональних ЗМІ, що у січні – червні 2021 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 1 млрд 967,3 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ). Цей показник перевищує минулорічний за аналогічний період на 19,4 відс. або на 319,2 млн гривень.

За його словами, серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Євген Жердєв нагадав, що єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.