Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фальсифікат у мережі Інтернет: виявлення та припинення

, опубліковано 19 березня 2021 о 14:09

Для упередження можливих порушень законодавства при продажу підакцизних товарів відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Луганській області організовано низку заходів щодо очищення роздрібного ринку від нелегальної торгівлі підакцизними товарами через мережу Інтернет.

Так, підрозділом проведено дослідження та аналіз більше 20 сайтів мережі Інтернет та здійснено придбання підакцизних товарів (алкогольних та тютюнових виробів) на інтернет-сайтах. Замовлення проводились на такі товари, як: віскі JACK DANIEL’S, коньяк ATTIKUS, джин FINSBURY, коньяк KVINT, бренді Метаха, сигарети «Winston blue» Super Slims. Duty free.

За результатами замовлень встановлено, що переважна більшість випадків торгівлі підакцизними товарами здійснюється фізичними особами без належної державної реєстрації. В документах на відправку замовлень алкогольних та тютюнових виробів зазначались назви товарів: одяг, запчастини, автохімія.

Для запобігання нелегальній торгівлі підакцизними товарами, упередження можливих втрат бюджету по сплаті акцизного податку, притягнення фізичних осіб до адміністративної відповідальності, ініціювання блокування інтернет-сторінок у межах наявних проваджень матеріали перевірок направлено територіальним підрозділам ДФС за місцем мешкання продавців.

За встановленими фактами ДФС порушено низьку кримінальних проваджень щодо незаконного продажу алкогольних та тютюнових виробів.

Зокрема, у березні 2021 року підрозділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Луганській області на інтернет-сайті https://alcopro.com.ua здійснено придбання алкогольних напоїв, які були отримані через сервіс доставки «Нова пошта». В інформації про посилку зазначався одяг, продаж здійснював громадянин, який мешкає у Вінницькій області.

Інформацію про це було направлено до Головного управління ДФС у Вінницькій області для вжиття відповідних заходів.

За результатами проведеного обшуку встановлено місце зберігання незаконно виготовлених алкогольних напоїв у кількості 2340 л, розфасованих в упаковку типу bag-in-box під виглядом відомих світових брендів. Відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 204 КК України внесено до ЄРДР.