Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Луганщини отримали у Центрах обслуговування майже 11 тисяч адміністративних послуг

, опубліковано 12 березня 2021 о 15:11

Органами ДПС Луганської області у січні - лютому 2021 року платникам надано 10 тис. 788 адміністративних послуг, з них в електронній формі – 1 тис. 154.

Найбільш затребуваними в області залишаються такі послуги, як видача громадянам карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (видано 4536 карток), отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (видано 1834 довідки), надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 727 витягів), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (зареєстровано 723 книги), реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку (зареєстровано 67 книг), реєстрація платників єдиного податку (зареєстровано 606 платників), видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами державної податкової служби (видано 372 довідки).

Найчастіше платники податків користувалися електронною формою при отриманні послуг з реєстрації РРО (47 відс.), видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (66,9 відс.), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (61,8 відс.).

У відомстві нагадали, що адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог інформаційних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці ДПС. З інформаційними картками надання адміністративних послуг та зразками заяв кожен платник податків має можливість ознайомитися на стендах у приміщеннях кожного Центру обслуговування платників та на субсайті Головного управління ДПС у Луганській області вебпорталу ДПС в розділі «Діяльність/Адміністративні послуги».

Водночас сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє чимало питань в органах ДПС вирішити дистанційно. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування, а у віддаленому спілкуванні з органами ДПС допоможе використання персонального робочого місця в Електронному кабінеті платника.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.