Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Височина: Майже 28 тисяч платників Луганщини скористались сервісом «Електронний кабінет платника»

, опубліковано 07 жовтня 2020 о 11:20

Під час коментаря радіоканалам УР-1 та FM «Пульс» начальниця Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина розповіла, що електронні сервіси, запроваджені ДПС, набувають все більшої популярності серед платників податків Луганщини. Одним з таких сервісів є Електронний кабінет.

Вона зазначила, що сьогодні на Луганщині кількість платників, які оцінили переваги користування ним, складає 27 тис. 847 платників, з них понад 25 тис. - це фізичні особи. Всього за допомогою Електронного кабінету до територіальних органів області за вказаний період подано 108 тис. 357 документів, з них юридичними особами – 29 тис. 24, фізичними особами-підприємцями та громадянами – 79 тис. 333.

Цей сервіс доступний цілодобово за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

Також Ольга Височина відзначила, що Електронний кабінет постійно доповнюється новими сервісами. Зокрема, Державною податковою службою реалізовані такі електронні сервіси, як: Е-ПДВ – система електронного адміністрування ПДВ; Е-Субсидія – передбачає обмін інформацією на центральному рівні про суми нарахованих та/або отриманих доходів фізичними особами (інформація з форми 1ДФ); Е-прозорро - передбачає надання запитів щодо отримання довідок про відсутність заборгованості; Е-малятко - державний сервіс при народженні малюка, який забезпечує державну реєстрацію малюка, реєстрацію його місця проживання, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, реєстрація в державному реєстрі платників податків, призначення державної допомоги при народженні дитини, видача посвідчення батькам багатодітних сімей та призначення допомоги дітям, які виховуються в багатодітних сім’ях; ID14 - передбачає одночасне оформлення першого паспорта громадянина України та податкового номера платника податків; програмні РРО – безкоштовна послуга використання програмних касових апаратів, яку можна встановити на смартфон, планшет, комп'ютер чи інший пристрій, який має ОС Android та Windows і підключення до інтернету; повернення переплат - електронний сервіс, скориставшись яким платник податків може подати заяву про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені у формі електронного документу. Найближчим часом ДПС заплановано запровадження ще шести нових сервісів, - підсумувала вона.

Керівник податкової Луганщини закликала платників податків та пересічних громадян долучатися до діджиталізації та нагадала, що для допомоги їм на вебпорталі ДПС розміщено відеоуроки з інструкцією по використанню електронних сервісів.