Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення Новоайдарською ДПІ практикуму з представниками бізнес-спільнот Новоайдарської та Щастинської ОТГ

, опубліковано 22 лютого 2022 о 11:48

Працівниками ЦОП Новоайдарської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Луганській області проведено практикум з представниками бізнес-спільноти щодо необхідності подання до контролюючих органів відомостей про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника податків.

Відповідно до Наказу Міністерства фінансів України від 29.09.2017 року № 822 «Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків», фізичні особи зобов’язані подавати відомості про зміну даних (зміна місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, тощо), які вносяться до облікової картки платника податків, протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за формою № 5ДР.

Податківці наголосили, що платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси та детально розповіли про порядок подання Заяви за формою №5ДР громадян за основним місцем проживання та фізичних осіб, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання.

Фахівці акцентували увагу що Заяву за формою №5ДР фізичній особі – платнику податків можна подати дистанційно (в електронній формі з копіями підтверджуючих документів, необхідних для внесення змін до Державного реєстру) за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» через меню «ЕК для громадян» за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС. При цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Новоайдарська ДПІ